Besplatni inspekcijski softver:
Besplatno - programski paket GOM Inspect. Molimo,  ispunite upitnik

 

 

 

 

Zatražite prezentaciju: info@topomatika.hr

ATOS ScanPort - stolni skener za automatizirano 3D skeniranje malih objekata

 

GOM je na sajmu EUROMOLD 2014 predstavio ATOS ScanPort, stolni optički 3D skener vrhunske kvaliteta za mjerenje i kontrolu malih objekata promjera do 200 mm. ATOS ScanPort koristi 3+3 kinematiku: tri motorizirane i tri ručne osi. Idealan je za optimizaciju mjerenja i zadatke koji se ponavljaju zbog potpuno automatizirane rotacije, nagiba i linarnog pomaka.

 

Motion Replay softverska funkcije, bez prethodnog programiranja, bilježi podizanje te okretanje rotacijskog stola kao i različite kutove njegovog nagiba. Zato je pri višestrukom mjerenju istih ili sličnih dijelova jednostavno reproducirati mjerne pozicije.

Nakon svakog skeniranja, program automatski poravnava svako mjerenje kako bi dao točan 3D virtualni prikaz objekta.

ATOS ScanPort je uređaj povezan  s optičkim 3D skenerom ATOS Core koji beskontaktno mjeri potpune površine objekata. Postoje četiri modela skenera s različitim rezolucijama. Odgovarajuće glava senzora mogu se lako mijenjati prema  zahtjevima rezolucije i mjernih volumena, bez ponovne kalibracije.

ATOS ScanPort je idealan za digitalizaciju i kontrolu lijevanih i plastičnih dijelova kao i prototipova i elektroda, promjera do 200 mm.

Kompaktna upravljačka ploča joystickom izravno kontrolira motorizirane osi. ATOS ScanPort  povezan je na računalo putem USB-a i mrežnog kabela. Desktop skener dostupan je u kombinaciji s različitim GOM programskim paketima. Funkcije obuhvaćaju od jednostavnih 3D zadataka skeniranja za aplikacije kao što su 3D printanje, povratno inženjerstvo i brza izrada prototipova, do sveobuhvatne analize oblika i dimenzija komponenti.

 

ATOS ScanPort

ekscentrčni stol ATOS ScanPorta

Saznajte više o ATOS ScanPortu, pošalijte upit i dogovorite prezentaciju >>