Besplatni softveri:

Besplatno - programski paket GOM Correlate. Molimo, ispunite upitnik Besplatno - programski paket GOM Inspect. Molimo, ispunite upitnik

Uvodni seminari 2018:
Uvodni seminari GOM Inspect

 

Zatražite prezentaciju: info@topomatika.hr

 

 

Ovlašteni zastupnik za:

GOM optički trokoordinatni mjerni uređaji: 3D skeneri, fotogrametrija, analiza pomaka i deformacijaGeomagic programski paketi: reverzibilno inženjerstvo, 3D modeliranje, vizualizacija, osiguranje i kontrola kvaliteteVision engineeringHegewald & Peschke kidalice

 

 

 

 

 

 

GOM Correlate - besplatni programski paket za praćenje i procjenu 3D ispitivanja

 

GOM Correlate je besplatni program za korelaciju digitalne slike (DIC) i evaluaciju ispitivanja materijala i komponenti.

 

 

Preuzmite besplatno programski paket! Molimo, ispunite GOMov upitnik.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ispitivanje materijala

Korelacija digitalne slike

Korelacija digitalne slike (DIC) je optička beskontaktna metoda za mjerenje 3D koordinata pri evaluaciji informacija kao što su pomaci i deformacije, sa širokim rasponom primjena u istraživanjima materijala i ispitivanju komponenti. DIC omogućava analitičko ispitivanje složenog ponašanja bilo kojeg mjernog objekta.

3D analiza pomaka i deformacija

Analiza kretanja i deformacije provodi se pomoću koncepta komponenti. Točke  se podijele u koherentne grupe i definiraju kao komponente. Tada se mogu izračunati transformacije ili korekcije pomaka krutih tijela za ove komponente. Za određivanje translacije i rotacije u svim smjerovima može se primijeniti 6DoF analiza. Polje vektora pomaka pomaže vizualizirati pomake točaka i deformacije u vremenu.

Kronološki bazirana inspekcija

Vremenski tijek integriran u grafičko sučelje podržava upravljanje višefaznim projektima, primjerice u analizi deformacija. Korisnik programa može birati između stadija unutar projekta ili prikazati isključivo relevantne / definirane faze.

Mapiranje slika

Mapiranje slika djeluje kao intuitivno radno korisničko sučelje koje podržava definiciju i prikaz svih mjernih rezultata. Prekrivanje 3D rezultata mjerenja pojedinih elemenata i potpunih površina prikazano raznim bojama pomaže boljem razumijevanju ponašanja mjernog objekta u odnosu na tradicionalne rezultate mjernih instrumenata i mjernih pretvarača prikazane tablicama i grafikonima.

I-Inspect

Gumb za I-Inspect predstavlja inteligentnu inspekciju i vodi operatera kroz postupak inspekcije. I-Inspect predlaže odgovarajuće principe mjerenja i kriterije inspekcije za odabrani element. S I-Inspectom brzo i jednostavno se provode i složeni inspekcijski poslovi.

Prilagodljiva matematika

Većina rezultata pomaka i deformacija, izračunava se pomoću unaprijed definiranih načela inspekcije tijekom standardne evaluacije. GOM Correlate ima sučelje za posebne procjene  koje omogućuje provedbu korisnički definiranih proračuna i formula i omogućava automatsko računanje odgovarajućih rezultata.

Parametarski koncept softvera

S GOM parametarskim konceptom, svaki pojedinačni element zadržava svoju stazu u strukturi softvera. Sve radnje evaluacije i mjere u potpunosti su međusobno povezane i može ih se pratiti. Pojedinačni elementi mogu se mijenjati i prilagoditi u svakom trenutku, a pritiskom na jednu tipku ažuriraju se automatski svi povezanii elemente nakon napravljene promjene.

CAD unos

Osnovni CAD formati kao što su GES, JT Open i STEP, kao i izvorni formati kao što su CATIA, NX, Solidworks i Pro/E, mogu se unijeti u GOM Correlate Professional bez ikakvih dodatnih troškova.

Besplatni softver za 2D korelaciju

GOM Correlate daje besplatnu 2D korelaciju digitalne slike koje omogućuje procjenu bilo koje serije digitalnih slika ili filmske datoteke. To je ekonomično rješenje za sva dvodimenzionalna ispitivanja s već postojećim kamerama koje uključuje i sve mogućnosti evaluacija i izvješćivanja iz programa GOM Correlate.

Dijeljenje rezultata

Danas je neophodno dijeliti rezultate ispitivanja s kolegama i kupcima zbog prezentacije i daljnjih rasprava. GOM Correlate podržava razmjenu rezultata pomoću mehanizma izvješćivanja koji daje dokumentaciju spremnu za ispis i potpuno animirane PDF formate. Za bolje razumijevanje i prezentacije rezultata, kompletne projektne datoteke mogu se dijeliti i gledati pomoću 3D korisničkog sučelja besplatnog GOM Correlate programskog paketa.

Besplatni evaluacijski program

Svi podaci snimljeni u programima GOM Correlate Professional i Aramis Professional grupirani su u jednu datoteku. Besplatni GOM Correlate softver omogućuje pristup svim mjernim rezultatima. To poboljšava interakciju službi za mjerenje, analizu, dizajn i razvoj jer im olakšava međusobno razmjenjivanje i analiziranje mjernih rezultata kako bi brže donosili odluke.

Gdje se koristi GOM Corellate?

Upotrebljava se kao evaluacijski program, 3D preglednik i komunikacijski alat za industrijsku primjenu u:

 • autoindustriji:
  • testovi sudara
  • aerodinamika
  • testovi utjecaja okoline
  • NVH testovi
 • avioindustriji:
  • testiranje konstrukcija i zamora materijala
  • ispitivanje NVH / vibracija / akustike
  • testovi udara i sudara
  • ispitivanje aerodinamike
 • biomehanic:i
  • ispitivanje implantata
  • protetika i ortopedija
  • analiza gibanja
  • temeljna istraživanja
 • građevini:
  • praćenje i analiza oštećenja
  • betoniranje i zidanje
  • sigurnosni testovi
  • istraživanja materijala
 • FEM/FEA:
  • usporedba numeričkih FE simulacije s optičkim mjerenjima
  • optimizacija FE simulacija / komponenti
 • ispitivanju materijala:
  • vlačna ispitivanja
  • testovi udubljivanja
  • testovi smicanja
  • testiranje savijanja

Usporedba GOM Correlate i GOM Correlate Professional

 
Korelacija digitalne slike
Ulaz / izlaz mjernih podataka (ASCII, STL, PSL, PLY)
Učitavanje CAD-modela u osnovnim standardnim formatima (IGES, STEP ...)
Učitavanje CAD-modela u izvornim formatima (CATIA, UG, Pro/E)
Kontrola (poravnanja, krivulje, usporedba nominalno/aktualno...)
Analiza gibanja i deformacija
Izvještavanje
Sljedivost
Skripte
Parametarski nadzor
Učenje uz rad
Predlošci
Kronologija: kreiranje faza 3D podataka (mreža / oblaka točaka)
Kronologija: kreiranje faza slika putem unosa
2D
2D/3D
2D/3D
Fleksibilno rješenje za mrežne licence

 

Besplatni GOM Correlate softver služi i kao preglednik za sve GOM Correlate Professional mjerne rezultate, kao i za ARAMIS Professional, TRITOP Professional i PONTOS Live.

Besplatni programski paket dostupan je na engleskom, njemačkom, kineskom, francuskom, talijanskom, španjolskom, portugalskom i japanskom.

Moguća je nadogradnja na GOM Correlate Professional za parametarsku inspekciju, 3D korelaciju digitalne slike i prilagodljivu matematike. Rezultati dobiveni pomoću programa GOM Correlate Professional mogu se dalje obrađivati u GOM Correlateu.

Ponudu ili informacije o programskom paketu GOM Correlate i GOM Correlate Professional zatražite na  deformacije@topomatika.hr

Preuzmite svoj besplatni primjerak GOM Correlate >>

(Molimo ispunite GOM-ov upitnik)

Preuzmite besplatno programski paket! Molimo, ispunite GOMov upitnik.
 
topomatika logo