Novi ATOS Triple Scan 16M

 

Najnoviji iz serije ATOS Triple Scan vrhunskih GOM-ovih industrijskih 3D skenera u našoj ponudi predstavljen je na sajmu Euromold 2014 u Frankfurtu. Novi 3D digitalizator snima dva puta 16 milijuna mjernih točaka po skeniranju. Idealan je za kontrolu kvalitete srednje velikih objekata kod kojih je potrebna visoka rezolucija.

ATOS Triple Scan 16M namijenjen je mjerenju i kontroli složenih, detaljnih dijelova i komponenti te za aplikacije kod kojih su bitni fini detalji i rubovi.

Svi modeli ATOS Triple Scan skenera slijede koncept 3-u-1 senzora: koriste lijevu i desnu kameru pojedinačno u kombinaciji s projektorom. Rezultat te metode su tri senzora s pogledima na objekt iz druge perspektive. Pri svakom skeniranju nastaju 3 snimke iz različitih kutova.  Zato je postupak  brži čak i kod složenih objekata, potrebno je manje  pojedinačnih skaniranje. Svi ovi skeneri koriste tehnologiju plave svjetlosti. Zbog plavog svjetla LED projektora, mjerenje ne ovisi o uvjetima okoline i osvjetljenju površine objekta. Na temelju skeniranja GOM softver automatski određuje 3D koordinate u oblaku točaka visoke rezolucije (ASCII / STL). Generirana mreža poligona opisuje površine slobodnih oblika kao i primitive. Može ih se usporediti sa crtežom ili izravno sa CAD podacima tijekom analize oblika i dimenzija.

Osim modela 16M, industrijski 3D skener dostupan je u još dvije verzije s rezolucijom od 5 i 8 milijuna piksela. Za automatsku kontrolu kvalitete, svi ovi skeneri se koriste u standardiziranim 3D mjernim uređajima serije ATOS ScanBox. U tim mjernim ćelijama  svi se mjerni i inspekcijski postupci obavljaju automatski što omogućuje automatiziranu kontrolu kvalitete u proizvodnji, primjerice, lijevanih, plastičnih i limenih dijelova i sklopova.

 

Saznajte više o ATOS Triple Scan skenerima >>

Pogledajte tehničke karakteristike >>

 
topomatika logo