Besplatni inspekcijski softver:
Besplatno - programski paket GOM Inspect. Molimo,  ispunite upitnik

 

 

 

 

Zatražite prezentaciju: info@topomatika.hr

ATOS Capsule - precizan optički mjerni uređaj

 

ATOS Capsule je precizni optički mjerni uređaj (OPMM - optical precision measuring machine) za digitalizaciju kompletne površine geometrije oblikovanih dijelova. Koristi se za osiguranje kvalitete proizvodnje malih i srednjih objekata te se ističe visokom preciznošću mjerenja finih detalja. ATOS Capsule se koristi, primjerice, za kontrolu prvih uzoraka u serijskoj proizvodnji zupčanika, lopatica turbina i kotača, kao i medicinskih proizvoda.

 

Primjena

ATOS Capsule se koristi u standardiziranom mjernom uređaju ATOS ScanBox za potpuno automatizirano mjerenje i kontrolu složeno oblikovanih dijelova. U ATOS ScanBox 4 seriji, ATOS Capsule služi kao pokretni, fleksibilni mjerni sustav za male objekte. U ATOS ScanBox modelima serije 5 i 6, ATOS Capsule skener može se nadopuniti ATOS Plus Box dodatkom za automatiziranu fotogrametriju pa se mogu mjeriti veći objekti ili nekoliko dijelova istovremeno.

 

Tehnologija

Zahvaljujući svom dizajnu, ATOS Capsule je stabilan u automatiziranim aplikacijama. Precizno izrađeno kućište od aluminija osigurava maksimalnu otpornost i precizne rezultate mjerenja u industrijskom okruženju. Optika i elektronika su zaštićeni od prašine i prskanja vode.

 

Triple Scan tehnologija

Projekcija jedinica djeluje s obje kamere po principu trostrukog skeniranja. Tijekom mjerenja, precizni uzorak paralelnih linija projicira se na površinu objekta i snima pomoću dvije kamere, na temelju GOM-ovog načela stereo kamere. Ovaj automatski princip nudi prednosti pri mjerenju reflektirajućih površina i objekata sa složenim utorima i udubljenjima.

 

Tehnologija plave svjetlosti

Projekcija jedinica ATOS Capsule sustava temelji se na GOM-ovoj tehnologiji plave svjetlosti. Budući da senzor radi s plavom svjetlosti uske valne dužine, eliminirano je ometanje snimanja pod utjecajem osvjetljenja okoline. Snažni izvor plavog svjetla omogućuje brzo obavljanje mjerenja.

 

Sustav samonadzora konfiguracije

Senzor prepoznaje promjene uvjeta okoline tijekom mjerenja te ih može automatski kompenzirati. Da bi to bilo moguće,  softver senzora kontinuirano prati status kalibracije, točnosti transformacije, promjene u okolini i pomake mjernog objekta kako bi se osigurala maksimalna kvaliteta mjernih podataka.

 

ATOS Plus

U GOM-ovim automatiziranim mjernim uređajima, ATOS senzori mogu raditi zajedno sa Plus Boxom. To je fotogrametrijski dodatak koji se montira direktno na ATOS sustava. Omogućava potpuno automatizirano mjerenje referentnih točaka označenih markerima s odstupanjem od 3 do 15 μm. Ove referentne točke kreiraju 3D volumen u kojem su automatski transformirana detaljna pojedinačna mjerenja ATOS Capsule. Na taj način se postiže vrhunska točnost fotogrametrijskog mjerenja.

 

Virtualna mjerna soba

Virtualna mjerna soba (VMR) je središnja kontrolna postaja i softver za planiranje mjerenja za sve elemente ATOS mjernih stanica. Nudi funkcionalni prikaz stvarne mjerene okoline u virtualnoj simulaciji. Zahvaljujući VMR-u, korisnicima nije potrebno specifično znanje programiranja robota za radi s ovim sustavom. Svi pokreti robota simulirani su i provjereni prije izvođenja u virtualnoj mjernoj sobi.

 

Parametarski nadzor

ATOS Professional softver sadrži sve alate potrebne za sveobuhvatnu analizu dijelova i komponenti. Zahvaljujući parametarskoj kontroli, svi postupci i koraci evaluacije su u potpunosti sljedivi i međusobno povezani, te su promjene i modifikacije moguće u bilo kojem trenutku.

 

ATOS Plus >>

 
topomatika logo