Besplatni inspekcijski softver:
Besplatno - programski paket GOM Inspect. Molimo,  ispunite upitnik

 

 

 

 

Zatražite prezentaciju: info@topomatika.hr

 

 

 

 

Ovlašteni zastupnik za:
GOM optički trokoordinatni mjerni uređaji: 3D skeneri, fotogrametrija, analiza pomaka i deformacija Geomagic programski paketi: reverzibilno inženjerstvo, 3D modeliranje, vizualizacija, osiguranje i kontrola kvalitete

Medicina i stomatologija

 

GOM 3D optički mjerni sustavi za 3D koordinatna i deformacijska mjerenja imaju široku primjenu u medicini. Osim u istraživačkim laboratorijima, često se koriste u stomatologiji, forenzičkoj patologiji i u nekim kriminalističkim istragama.

Područja primjene:

  • biomehanika
  • forenzika
  • stomatologija

Vrhunski 3D skener ATOS omogućava preciznu trodimenzionalnu digitalizaciju oblika kompliciranih objekata dimenzija već od nekoliko milimetara. Pouzdano bilježi točan oblik i onih detalja koji nisu vidljivi prostim okom. Postupak je pogotovo koristan u zubnoj protetici i ortodonciji te za arhiviranje otisaka.

ARAMIS je prilagodljiv deformacijski sustav koji ne zahtijeva kontakt s objektom mjerenja. Pogodan je za mjerenje pomaka i deformacija površine modela pod statičkim i dinamičkim opterećenjem u medicinskim istraživanjima. Ovaj optički mjerni sustav upotrebljava se za detaljnu trodimenzionalnu analizu deformacija tijela pod utjecajem opterećenja.

GEOMAGIC programska rješenja i uređaji pomažu medicinskim stručnjaci kreirati bolje proizvode, unaprijediti medicinsku skrb o pacijentima i razvijati nova dostignuća. Proširuju mogućnosti medicinske izobrazbe i istraživanja, te proizvodnje medicinskih pomagala. Geomagic programski paketi i Sensable haptički uređaji omogućuju direktno korištenje 3D skeniranja i CT podataka, brzo dizajniranje medicinskih implantata (pomoću Geomagic Freeform softvera), i obavljanje virtualnih medicinskih postupaka. Haptičke naprave imaju važnu ulogu u medicinskom osposobljavanja i mnogim istraživačkim programima.

Pogodnosti:

  • Točno i brzo dobivanje korisnih 3D podataka iz fizičkih objekata pomoću Geomagic Studio i Geomagic Wrap.
  • Izravno i brzo kreiranje modele iz točnih 3D i CT podataka u Geomagic Freeform i Geomagic Claytools.
  • Planiranje, razvoj, istraživanje i uvježbavanje jedinstvenih medicinskih postupaka pomoću Sensable haptičkih uređaja s povratnom silom i OpenHaptics alata.
  • Točno mjerenje i pregled proizvedenih medicinskih dijelove pomoću Geomagic Qualify.

VISION Biomed projektira i proizvedi vodeće svjetske optičke sustave za laboratorijske i biomedicinske potrebe.. Vision asortiman namjenskih laboratorijskih mikroskopa idealan je za širok raspon rutinskih medicinskih laboratorijskim primjena.

Vision Engineering Mantis stereo sustavi masovno se upotrebljavaju u raznim medicinskim postupcima. Mantis je postao omiljeni alat mnogih praktičara u fascinantnim područjima moderne kirurgije kao što je transplantacije kose.

Gambro BCT, svjetski lider automatiziranih tehnologija uzimanja krvi, koristi mjerne mikroskope Kestrel - beskontaktni mjerni sustav, za mjerenje i provjeru širokog spektra komponenti medicinskih uređaja i alata koje upotrebljava u proizvodnji.

primjeri >>

digitalizacija zubala
Trodimenzionalna digitalizacija zubala -  zubna protetetika i ortodoncija
 
Mjerenje pomaka i površinskih deformacija fiksiranih fragmenata frakture na anatomskom modelu lubanje provedeno sustavom ARAMIS
Geomagic u projektu stvaranja umjetnog srca
 
Geomagic programi i uređaji u medicinskoj protetici
 
haptički uređaj - istraživanje i uvježbavanje medicinskih postupaka
 
Vision mikroskopi u medicini
 
topomatika logo